Udstillinger

  

 

Galleri og koncertarrangør

Kulturloftet • Store Heddinge Bibliotek • Kirketorvet 2 • 4660 Store Heddinge • Tlf.: 20 74 83 37 • E-mail: post@kulturloftet.dk • CVR 32013430

Åbningstider: mandag 14.00-17.30  - onsdag kl. 14.00-16.00 - torsdag kl. 14.00-19.00 - tirsdag, fredag kl. 10.00-16.00 - lørdag kl. 10.00-13.00

Kommende udstillinger

Udstillinger 2018

13. januar - 3. februar

10. februar - 10. marts

17. marts - 14. april

21. april - 12. maj

26. maj til 23. juni

30. juni til 28. juli

4. august - 1. september

8. september - 6. oktober

13. oktober - 10. november

17. november - 15. december

Mathilde Nyboe

Mathilde Nyboe arbejder både med de helt små og flygtige udtryk og værker, der bliver ved med at formes og aldrig bliver færdige.

Hun elsker når hun kan koble hjernen fra og hjertet til. ”For når hjernen arbejder er ingenting tilfældigt, men når hjertet arbejder er tilfældigheder smukke og der kan opstå ting, som verden ikke vidste fandtes” fortæller hun.

 

Mathilde Nyboe elsker når hun finder den lille detalje, der gør den store forskel og ændrer hele det skabtes fortælling.

 

Læs mere her

 

Se billeder fra udstillingen her

Denis Virlogeux

 

“Maleriet starter der, hvor ordene slipper op. Maleriets stemme er en “fortælling” om sansning, stemninger og en komposition i det enkelte billede, der kun får betydning set i relation til de andre elementer i billedet. Den franskfødte kunstner Denis Virlogeux er en overvejende figurativ maler, som hele tiden flytter sit maleri nye steder hen – i en stadig opdagelsesrejse på vej mod et autentisk udtryk. Nye Virlogeux-seere kan begynde her”

 

Læs mere her

 

Se billeder fra udstillingen her

Stevns Fotoklub

 

13 medlemmer af Stevns Fotoklub udstiller værker med deres fortolkning af emnet "Håndværk".

 

Se billeder fra udstillingen her

Martin Øbakke

Martin Øbakke er hovedsageligt selvlært og har eksperimenteret med mange forskelige medier og teknikker i sin karriere som kunstner, illustrator og dukkemager.

 

Fra 2009 til 2015 lavede han kunstdukker og eventyrtegninger i Nashville, U.S.A.Martin Øbakke er hovedsageligt selvlært og har eksperimenteret med mange forskelige medier og teknikker i sin karriere som kunstner, illustrator og dukkemager.

 

De teknikker han har udviklet som dukkemager er grundlaget for hans seneste skulpturelle projekt ”Et Naturligt Eventyr”, der er kombineret med detaljerede illustrationer i blyant.

Værkerne er lavet parallelt med den inspiration han har fundet i løbet af det sidste år, hvor han har boet og rejst i USA, Peru, og forskellige steder i Europa.

 

Glimt fra ferniseringen se her

 

Se udstillingens billeder her

 

Niels Gerhard Stevns

Niels Gerhard Nielsen (1946 – 2003) skildrede i et kvart århundrede den Stevnske natur i talrige billeder.

Under kunstnernavnet ”Niels Gerhard Stevns” var han en aktiv del af det stevnske kulturmiljø.

Han var medstifter af Kulturloftet, medlem af CaCO3 og Kulturtosserne.

 

På denne udstilling sælges et bredt udsnit af hans produktion.

Dog ikke illustrationen, som var hans sidste billede, som han var i gang med at præsentere, da han døde.

Det hænger på højskolen Elverhøj.

 

Stevns Kunstforening

 

 

Billeder og skulpturer af Fie Jensen og Willy Harenberg.

 

"Trådens gang - før og nu"

En gruppe af dedikerede vævere bestående af Mona Lise Martinussen, Inga Østergaard, Hanne Kold, Solveig Bruun og Mette Lise Rössing vil udstille deres flotte billedvævninger med Ullrich Rössing som en slags gæsteudstiller.

Kunstneren Ullrich Rössing har tegnet kartoner (forlæg til billedvævninger) til et par af gruppens vævere og er derfor også repræsenteret på udstillingen.

Gruppen har flere gange udstillet på Kulturhistoriske Museer og de seneste år også i udlandet.

6 keramikeres eksperimenter

Planen var at lave en udstilling med rakubrændt keramik samt vise, hvordan det gøres. Det blev forhindret af det landsdækkende afbrændingsforbud.

Selv om forbuddet nu er ophævet, er der ikke tid til at indhente det forsømte. Derfor har de 6 keramikere, Ulla Thornberg , Anne Vejtorp, Vicki Kolby,

Vibeke Frost Laursen, Trine Birgitte Bond og Britt Bläske Vestergaard, valgt at vise nogle af deres eksperimenter.

Der igennem vil publikum få en fornemmelse af, at der er lang vej fra den første ide fødes til det bliver et brugbart stykke keramisk kunst.

Tryk på navnene og få mere at vide om kunstnerne.

Anne Louise Blicher

Overordnet arbejder Anne Louise Blicher med forestillingen om 'det naturlige', tingenes natur, samt hvordan vi kan repræsentere naturen i dag, hvor klimaforandringerne kan ses som det ultimative udtryk for menneske skabt design. Det gør hun igennem et nutidigt landskabsmaleri, der modsat Romantikkens klassiske syn på naturen, som noget vi står og betragter, inddrager omgivelserne i jagten på det jordbunde sublime via imaginære projektioner, metaforiske filtre, generative refleksioner og foldninger, der både er figurative og abstrakte.

Hun arbejder i forlængelse af de klassiske genrer, men det vigtigste for hende er dèt, som billedet leder en til at se, ikke hvad det faktisk viser.

 

Læs mere om kunstneren her

 

Ditte Rasmussen og Jeppe Andersen

Jeppe Andersen (1988) er kunstfotograf uddannet fra Glasgow School of Art i 2018. Til denne udstilling har Jeppe arbejdet med farvefotografiet, men arbejder hovedsagligt med mørkekammerfotografier af landskabsmotiver i sort/hvid. Tematikker som menneskets måde at indrette sig i naturen på er ofte at finde i Jeppes værker.

 

Se mere på www.jeppe-andersen.com eller instagram @jeppeandersen1

 

Ditte Rasmussen (1987) er cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling, uddannet fra Københavns Universitet i 2016, og arbejder til daglig med kunstformidling. Til denne udstilling har Ditte bidraget med tekst, der understøtter fotografierne og bygger på teori om by- og stedsidentitet.

 

Se udstillingens billeder her

 

Hvem har tidligere

udstillet?

Se her