Udstillinger 2017

  

 

Galleri og koncertarrangør

Kulturloftet • Store Heddinge Bibliotek • Kirketorvet 2 • 4660 Store Heddinge • Tlf.: 20 74 83 37 • E-mail: post@kulturloftet.dk • CVR 32013430

Åbningstider: mandag 14.00-17.30  - onsdag kl. 14.00-16.00 - torsdag kl. 14.00-19.00 - tirsdag, fredag kl. 10.00-16.00 - lørdag kl. 10.00-13.00

Kommende udstillinger

Udstillinger 2017 under forberedelse

7. januar - 28. januar

4. februar - 4. marts

11. marts - 8. april

22. april - 13. maj

20. maj til 17. juni

24. juni til 22. juli

29. juli - 26. august

2. september - 30. september

7. oktober - 3. november

11. november - 9. december

Grafisk Værksted - Næstved

Kulturloftet har været så heldig at kunne vise afslutningsudstillingen for året 2016 fra Grafisk Værksted i Næstved.

Under titlen ”FOTOGRAVURE” har udstillingen været præsenteret i GrafikGalleriet i Næstved fra den 6. november til den 22. december 2016.

 

Grafikerne har arbejdet op til udstillingen med den grafiske teknik fotogravure, som er en dybtryksteknik inden for fællesbetegnelsen ædeltryksteknikkerne.

Det kan godt betragtes som en slags status for Grafisk Værksteds medlemmers kunnen inden for teknikken, som i start 90’erne blev opfundet af den danske grafiker Eli Ponsaing.

 

Læs mere her

Annette Sjølund

Annette Sjølund arbejder med maleri, akvarel, grafik og keramik.

På denne udstilling har hun udelukkende valgt at medbringe maleri og akvarel.

Annette Sjølund forsøger at forny sig hele tiden.

Hun arbejder 100 % på lyst.

Hendes fantasi er hendes nærmeste allierede og hun får hele tiden nye ideer, der står på skuldrene af den

gamle ide.

Hun arbejder en ide igennem og udtømmer den helt. Dernæstfår hun en ny inspiration, som hun vil kaste sig over med kæmpe energi.

Hendes store forbilleder i kunsten er malere som Picasso og Picabia.

Hun forsøger på ingen måde at efterligne deres metier, eller deres stilarter, men hun beundrer deres evne til at forny sig uafbrudt og lave nye kunstværker der er fuldstændig anderledes end dem de lavede før.

Det er spændende og det kræver store kompetencer og ressourcer af betragteren, som skal omstille

sig og indstille objektivet på ny, endnu engang..

På samme måde forsøger Annette Sjølund ikke at male en bestemt stil. Hun opfinder til stadighed en ny stil.

Hvor hun er nu, kan ses på udstillingen.

 

Hans Meyer Petersen

Hans Meyer Petersen debuterede allerede som 17-årig i Galleri Montmartre (på Dyrehavsbakken) med en serie stramme, konkrete malerier.

Han arbejdede i en kortere periode dels med naturalistisk, dels med konstruktivt maleri, inden han fandt sin personlige stil i et mere følelsesladet og abstrakt udtryk med rødder i surrealismen.

 

Allerede 1958 frigjorde HMP sig fra den strenge konkretisme til fordel for en lyrisk, ekspressionistisk abstraktion.

 

Ud over maleri har HMP udført en række grafiske arbejder. Mest karakteristiske er hans Aqua collager, sammen-sat af flere akvareller, som er poetiske, lette og i sarte farver.

 

Hans Meyer Petersen har - udover talrige udstillinger i Danmark her iblandt på Kulturloftet - udstillet i Argentina, Belgien, Brasilien, Finland, Frankrig, Italien, Mexico, Peru, Polen, Portugal, Spanien, Tjekkoslovakiet og USA.

 

Til denne udstilling undersøger Trine Bond geologiske og botaniske udtryk, og publikum er inviteret med på rejsen, da de fleste af værkerne er eksperimenter. Hendes keramiske objekter er inspireret af naturens skønhed, råhed og forgængelighed. Hendes fascination og underen over jordens enestående skabninger på land og i vand, levende som døde, indgår i min fortælling om skrøbelighed, jorden er en levende organisme med en delikat og fin balance, som kræver menneskets omtanke…

 

Med fotografiet som skitseblok skaber Jens Aalholt Nielsen steder og personer, der ikke findes i den fysiske verden.

Inden for de klassiske virkemidler: linje, rytme, ornament, former, farver og lærred eksperimenterer han konstant med nye udtryk for at forfine og udvikle sit maleri. Jens Aalholt Nielsen udstiller på Kulturloftet en serie af billeder under titlen “Night Stills”, der alle til dels er inspireret af et Road Trip gennem dele af USA i februar/marts 2017

 

Trine Birgitte Bond

Jens Aalholt Nielsen

Stevns Åben 2017

Stevns Åben er en censureret udstilling for børn og unge i alderen 9-17 år, hvor børn og unge får mulighed for at stifte bekendtskab med et professionelt censor-team.

Vi håber på den måde at kunne anspore de unge til seriøst at arbejde videre med at udtrykke sig kunstnerisk.

26 kunstnerspirer har indleveret i alt 36 kunstværker.

 

Se billederne her

Jubilæumsudstilling med

Bo Karberg, Torben Olesen og

Niels Gerhard

 

Bo Karberg , Torben Olesen og Niels Gerhard var i 1992 initiativtagere og medstiftere af foreningen Kulturloftet, som siden 1993 har drevet galleri på 1. sal over Stevns bibliotek.

I anledning af 25 året for foreningens stiftelse, har Bo Karberg og Torben Olesen lavet en udstilling, hvor også værker af afdøde Niels Gerhard indgår.

Det er en jubilæumsudstilling, men også en salgsudstilling, hvor det er muligt at erhverve sig et værk af en af de deltagende kunstnere.

 

Se billeder fra ferniseringen her

 

Jeff Ibbo

Jeff Ibbo er en sær størrelse.

Selv om han er fyldt 75 år, er han aldrig blevet ”kendt”. Selv tilskriver han årsagen, at han især i de unge år ustandselig var på jagt efter nye udtryk.

En nået grænse var et råb om overskridelse.

Alligevel kan den manglende offentlige gennem-slagskraft undre, for Jeff Ibbos motiver har i årevis været genkendelige, hvad man kan forvisse sig om på udstillingen på Kulturloftet.

 

Stevns Fotoklub

 

Stevns fotoklub er lille hyggelig fotoklub som har eksisteret i 6 år og vi er 31 medlemmer.

Vi er en skare af fotointeresserede, som samles en gang om ugen, og deler viden og engagement med hinanden.

Merete Hansen

Merete er farver, - og hun formidler dem på højt kunstnerisk plan.

Motiverne hos Merete Hansen bruges som baggrund for malerisk udfoldelse og træder derfor i baggrunden. I stedet for at sætte fokus på et fortællende motiv sætter Merete Hansen fokus på billedsprogets meddelelser. Hendes billeder har en helt særlig styrke i de maleriske kvaliteter.

 

Læs mere her

Hanne Birgitte Stæhr

 

"Evner forpligter"...

Sådan sagde Hanne Stæhrs mor engang til hende.

Hun er født med kreativ åre men udover det, har hun lige så længe hun kan huske været styret af moderens ord og dermed af lysten til at tegne og male.

Hun er dog først i en relativ sen alder blevet billedkunstner på fuld tid og deltog for første gang i dette års udgave af Åbne Atelierdøre på Stevns.

 

Hanne Stæhr arbejder med akvarel og akrylbilleder i enten helt småt, eller meget stort.

Hun bruger naturen omkring sig på alle måder, både til daglige vandreture, kajakture og som inspiration for kun-sten.

 

Læs mere her

 

Se billeder her

Hvem har tidligere

udstillet?

Se her