Udstillinger 2020

Kommende udstillinger (under udarbejdelse)

Udstillinger 2020

18. januar - 15. februar

22. februar - 21. marts

8. august - 5. september

12. september - 10. oktober

17. oktober - 14. november

21. november - 19. december

Tidligere

udstillere

Miriam Reiner

Miriam’s metier er først og fremmest tegning som kunstnerisk udtryk: fine, organiske streger, der slynger sig og fremtryller et helt særligt univers, oftest med mange elementer fra så forskellige steder som urskove, storbyer eller måske et fremtidsscenarie, befolket af dyr, planter og mennesker, især kvindefigurer. Oftest tegnet med få milimeter tynde finelinerpenne, andre gange med en gammeldags metalpen med træskaft eller med blyant.

 

Indimellem følger der en tekst med billedet. Men om det er ordene eller billedet, der kom først, er umuligt at vide, oftest er det et samspil.

"Alle mine billeder er eksperimenter", siger hun, og fortsætter: "Jeg drømmer meget, og indimellem tager jeg elementer fra mine drømme og sætter ind i tankerækker jeg har i vågen tilstand. Det sansede betyder også meget for mig; ind imellem mere end det reelt oplevede, og det kan jeg udtrykke i mine billeder eller installationer, ofte bedre end med ord.

Bente Ansholm

Siden Bente Ansholm for snart 20 år siden afsluttede sit arbejdsliv, har kunsten fyldt det meste af hendes liv.
Som ung malede hun oliebilleder, siden blev hendes materialer akvarelfarver, akryl og blandingsteknikker.
Akvarel maler hun helst ude i naturen. Landskaber, Stevns klint, sol, himmel og hav.
At male blomster især hvide blomster fascinerer hende også meget.
I akrylmalerier maler Bente Ansholm ofte mennesker på en fiktiv baggrund, her arbejder hun med at få bevægelse og liv ind i sine fortællinger, hvilket især kan ses i serierne Storbyfantasier, Cykelryttere og i Sollys på stranden, hvor hun har brugt sin erfaring fra mange år med croquistegning.
Bente Ansholm nyder også at male store strandsten gerne fiktive i mange former og farver.
I disse malerier er det vigtigt for hende at forenkle og få ro i billederne.
Også skove især i efterårsfarver maler hun ofte i både store malerier og mindre akvareller.
Heste er også et yndet motiv, her bruger hun f.eks. tusch med akvarel eller oliemaling med akvarel.


Stevns billeder

Stevns Kommune og kommunens samarbejdspartnere (herunder Verdensarv Stevns) har et stort behov for billeder, som viser Stevns Klint fra sin allerbedste side.

Både natur- og landskabsbilleder samt billeder med mennesker på.

Derfor har Stevns Kommune indledt et rigtig spændende lokalt samarbejde med Stevns Fotoklub og fotografen Rudy Hemmingsen.

Deltagerne fra Stevns Fotoklub har været på 5 ture med Rudy Hemmingsen i løbet af året, hvor turene har været til 5 punkter, som kommunen har nævnt som vigtige steder

Fotoklubben har taget billeder fra Rødvig, Boesdal, Højerup, Holtug Kridtbrud, Fyret og Trampestien.

De signalerer liv og natur fra alle fire årstider, og der er billeder med aktiviteter, f.eks. nogen der ror, går tur osv.

 

Følgende medlemmer af Stevns Fotoklub har deltaget i projektet:

Hans-Martin Hansen, Hans Jørgen Olsen, Gurli Larsen, Birger Larsen, Tom Nielsen, Sabine Kleinhout, Marianne Jakobsen, Ingolf Kristensen og Bente Magelius

Ole Bach Sørensen

Legende løssluppen, opfindsom og vedholdende er ord, der kan karakterisere maleren Ole Bach Sørensen. I snart en menneskealder har hans farvestrålende fantasibetonede og fortællende malerier befolket af menneskelignende væsner og lysende mønstre været at se. I begyndelsen i 1960’erne var det primært spontant abstrakte billeder han lavede, men siden hen har værkerne været båret af en humanistisk figuration og en umiddelbar glæde ved det maleriske arbejde. I de senere år er feltet udvidet til også at omfatte keramik og billeder frembragt på computer.

Ole Bach Sørensen (f. 1940) studerede jura på Københavns Universitet fra 1959-61, men fra 1960 er det primært maleriet som optager ham. I 1961 optages han på Eks-Skolen, og fra 1962-69 uddanner han sig på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Tidligt - allerede i begyndelsen af 1960’erne - sælger han værker til prominente institutioner som Louisiana, Ny Carlsberg Fondet og Statens Kunstfond.


Miniaturer

Det største kan indeholdes i det mindste


Udstillingens benspænd er formatet. 20x20 cm for todimensionelle værker og 20x20x20 cm for tredimensionelle. Men værkerne må gerne være mindre.

Når Kulturloftet i oktober blænder op for den første udstilling med miniaturekunst, er det for at imødekomme den stigende interesse for genren både blandt udøvere og publikum.

En lang række kunstnere er inviteret til at deltage i udstillingen. Fællesnævneren er, at de enten har en relation til Stevns eller er aktive i Åbne Atelierdøre.

Udstillerne er: Anette Nielsen, Annette Sjølund, Bente Ansholm, Birgit Larsen, Bo Karberg, Charlotte Mannstaedt, Dorte Kaas, Grethe Tranberg, Henrik Drent, Inger Jepsen, Inge Lise Valentin, Jeff Ibbo, John Kahn,

Katrine Hauerslev Rostén, Lotte B. Larsen, Lykke Petersen, Maj-Britt Bille, Miriam Reiner, Ole Bach Sørensen, Per O. Jørgensen, Steen Johannesen,

Susanne Nielsen, Susanne Stanley, Torben Olesen, Ulla Thornberg,

Vera Rahbek, Vibeke Frost, Vibeke Juul Johansen, Hanne Julie Johansen.

 

 

Per O. Jørgensen

Per O er en seriøst arbejdende, professionel kunstner, hvis udtryk ofte er dramatisk, hvad enten der er tale om malerier, portrætter, illustrationer eller tegninger. Han har siden 1986 lavet flere prisvindende forsideillustrationer inden for fantasy og eventyr bl.a. til den lokale Chalotte Blays bøger.


Det er også Per O, der står bag sidste års julemærke, som han blev valgt til at udarbejde efter succesen med julemærket i 2016.


Per O er især kendt som Harry Potter-maleren, idet han lavede forsideillustrationerne til den danske udgivelse af Harry Potter og efterfølgende af internationale fans blev kåret som den, der havde lavet de bedste illustrationer!