Udstillinger 2019

Kommende udstillinger (under udarbejdelse)

Udstillinger 2019

12. januar - 2. februar

9. februar - 9. marts

16. marts - 13. april

27. april - 25. maj

1. juni - 29. juni

6. juli til 3. august

10. august - 7. september


14. september - 12. oktober


19. oktober - 16. november

23. november - 21. december

Tidligere

udstillere

Christina Præstgaard

Christina Præstgaards billeder er stærke, expressive og kraftfulde.

Hun siger selv om sine billeder:

»Lyset er der, farver omgiver os. Hvis der imidlertid ikke var lys eller farver i vores eget øje, ville vi ikke opfatte disse ting udenfor os.

Mine billeder indeholder både lys og skygge.

Uden lyset intet dyb, uden skygge ingen form.«

Vibeke Juul Johansen

Thorkild Møller

Vibeke Juul Johansen er oprindelig maler, men i 1992 lærte hun at lave håndstøbt papir.

Det blev kærlighed ved første ark.

Hun anvender mange teknikker og materialer i hvert enkelt billede eller installation.

I øjeblikket limer hun sit håndstøbte papir på lærred og maler på det med akryl.

Thorkild Møller er uddannet fotograf, men laver også skulpturer på grundlag af sine billeder.

Han elsker at rejse i hele verden.

Når det kan lade sig gøre, griber han sit kamera og tager ud på nye rejser!

Ud i en fremmed verden, hvor det næsten altid er arkitektur, der først fanger hans interesse.

Sibelle Tvermoes

Sibelle Tvermoes er autodidakt kunstner, men har forbedret sin teknik og farvelære gennem kurser på Københavns kunstskole i 1991 og samme år på akvarelkursus hos Bente Kjerulf i Skyros, Grækenland. 

Holbæk Kunstskole blev frekventeret i 1992 og i 1993 gik turen til Polen til et malerkursus ved Wojciech Hubicki, Kazimierz Dolny.

 

Hun fortæller om sin kunst ”at hun er inspireret af eventyrets magi, hvor alt er muligt, hvor en engel godt kan udgøre det for en kamels pukkel og hvor der godt kan vokse en blomst frem på kattens hale.

 

Peter Bjørn Olsen

Født 1951 på Stevns

Medlem af Dansk Billedhuggersamfund, www.skulptur.dk

 

Peter Bjørn Olsen er oprindelig uddannet på Danmarks Designskole på Linien for Tekstilformgivning.

Han har senere forladt væven og er søgt ind i skulpturens verden.

En del af hans arbejder har stadig referencer til den tekstile baggrund, og det kommer ind imellem til udtryk gennem mønsteragtige gentagelser, og i måden materialerne samles.

Hans skulpturer tager ofte udgangspunkt i selve det materiale han arbejder i, hvor han undersøger materialets muligheder og begrænsninger.

Til undersøgelsen hører en vis, næsten rytmisk gentagelse af grundmotivet. Resultatet er forunderlige skulpturer, som kombinerer forskellige materialer og viser at materialerne rummer andre egenskaber end dem vi lige går og tænker på til daglig.


5 raku keramikere

De deltagende kunstnere er: Ulla Thornberg, Anne Vejtorp, Vicki Kolby, Vibeke Frost Laursen og Lotte Birkholm Larsen.

Ordet raku er japansk, og betyder ro, lykke, glæde og velbehag. Engang i det 15. århundrede gav en japansk te-ceremonimester navnet RAKU til en af egnens pottemagere, fordi han lavede nogle flotte te-skåle, der betød meget for te-ceremonimesteren. Te-skålene var raku-brændte.

Stevns Kunstforening

Elisabeth Gram og Birgitte Bethney

Helle Borg Hansen

Helle Borg Hansen lever af at male og har malet på fuld tid siden 2008.

Stilen er abstrakt og særdeles farverig. Motiverne er mange, men gerne tango dansere eller heste.


De seneste 10 år har hun i firmaet HBH Art fået stadig flere bestillinger på ”personlige” malerier.

Det kan være malerier af kæledyr, portrætter og familiebilleder eller stemningsbilleder, der passer ind i indretningen.

Steen Volfing Jacobsen


Steen Volfing har altid haft interesse for at tegne og male. Helt tilbage i skoletiden blev der tegnet mere i hæfterne end at få lavet selve skoleopgaverne. I mit klasselokale havde han et bord, hvor han tegnede med blyant og tegningerne blev ikke vasket af bordet af rengøringspersonalet, så det blev en flere årig tegning som de og lærerne kunne følge med i.  De tegninger han lavede den gang, var meget karikatur tegninger og inspireret af bl.a.  Storm P.


Katrine Hauerslev Rostén

Minna Andersen

Katrine Hauerslev Rostén er en autodidakt illustrator, tegner, kunstner og ”doodler” bosat i Klippinge. Jeg vender tilbage til doodleren.

Som kunstner arbejder hun med illustration og tegning. Hendes stil er minimalistisk og abstrakt, inspireret af organiske former fra naturen som er hendes primære inspirationskilde. Hendes værker er oftest sort/hvide og spænder fra det hyper-detaljerede og abstrakte, til det rolige og enkle blad fra et træ.

Minna Andersen er æskedesigner.

Æskerne fremstiller hun i karton efter bogbindermetoden, designer med skrå, lige og buede sider – 4-kantede eller mangesidede, dekorerer med al slags papir fra alm. Indpakningspapir til palme- eller bananpapir, japansk papir, nodepapir etc. etc. – der er uanede muligheder.

Æskerne efterbehandles ofte med shell-lak eller klar lak.

Hun har designet æsker de sidste 15 år.


Stevns Fotoklub


Stevns Fotoklub har 27 medlemmer, hvoraf 12 udstiller billeder fra " Måneds udfordringer 2019 ". De sidste 2 år har klubbens medlemmer hver måned fået en opgave med et specifikt emne hver måned. Udfordringerne skal løses i et bestemt tidsrum, hvorefter billedet skiftevis afleveres digitalt eller på print. Klubbens medlemmer stemmer så på de forskellige billeder. Månedens udfordring har til formål : At inspirere fotografen og beskueren. At udvikle fotografens fotografiske evner. At motivere fotografen ud og tage billeder. At træne fotografen i et specifikt emne og specifik opgave. At stifte bekendtskab med de forskellige genre. At fortælle en historie. At få fotografen og beskueren til at reflektere. At vurdere og prioritere udvælgelse af et billede.Til årets udstilling har vi samlet billeder med emner fra 2019, for at vise hvor forskelligt udfordringerne er blevet fortolket fotografisk. Hver fotograf har fået sin egen væg og har indrettet den efter eget ønske.